dimarts, 25 de novembre del 2008

Les rebaixes

A Barcelona és mític el primer dia de les rebaixes de gener del Corte Inglés, quan la gent s’acumula fent cua a la porta a l’espera que obrin i les teles filmen des de dins i entrevisten a aquella senyora que mai falla i que perd uns minuts preciosos mentre contesta les preguntes dels periodistes, emocionada i a corre-cuita.

A San Diego (i a tot US) el dia mític de rebaixes és aquest proper divendres. Li diuen el Black Friday o Day After Thanksgiving. Molta gent té festa, ja que cau després de thanksgiving, i és el dia que marca oficialment l’inici de les compres nadalenques. D’aquí dos dies, les botigues obren les portes a les 5 del matí! I fan rebaixes especials fins a mig matí. L’any passat la Xiaodan, una amiga nostra, hi va anar amb la idea de comprar-se una tele que ja havia vist. Es van llevar ella i el seu marit a la matinada, cadascú va agafar el seu cotxe, mòbils en mano i mig en pijama i amb les lleganyes penjant (m’imagino) van sortir cap a botigues diferents. A la tarda la vam trobar i, aquell dia no va dormir massa, però va aconseguir la tele que volia a meitat de preu i va tornar més contenta que un ocho.

És una història simpàtica o patètica? No sé, jo només m’he llevat tant aviat per voluntat pròpia per viatjar o per aconseguir entrades per veure el Bruce Springsteen. Suposo que cadascú té les seves debilitats.

1 comentari:

El Gordo Cabrón ha dit...

ho deixarem en simpatètica, parafrasejant la inoblidable little mireia.

segurament ho podien haver comprat online encara més bé de preu, però potser es van divertit, i per tant, val la pena.