diumenge, 28 de setembre del 2008

Pancakes

Bon dia! Acabem d'esmorzar pancakes amb nutella. Quan van venir de visita l'Agus, el Pol, la Núria i l'Àngel, ens van regalar un grill que també serveix per cuinar waffles i pancakes i un llibre de receptes. Encara no l'havíem fet servir, però ahir per sopar vam decidir estrenar-lo i, com que ens va sobrar massa, la vam guardar per aquest matí. I ens hem fet un esmorzar typical americà.

Aquí teniu la recepta per la massa:
- 125gr de farina
- 1 cullereta de cafè de baking soda (és com el llevat, però no se si les quantitats seran les mateixes)
- 1 cullera de sucre
- 1/4 de cullereta de cafè de sal
- 325 ml de llet
- 1 ou
- 2 cullerades d'oli

(això dóna per 8-10 pancakes)

Barregeu en un bol la farina, baking soda, el sucre i sal. En un altre bol bateu l'ou, hi afegiu la llet i l'oli i remeneu. Ho combineu tot i barregeu fins que no quedin grumolls.

Escalfeu la paella (algo de superficie molt plana) i li passeu una mica d'oli perquè no s'enganxi. Quan estigui calent, li tireu uns 70 ml de la barreja i deixeu que s'escalfi fins que surtin bombolles. Gireu amb una espàtula, i espereu a que estigui fet per l'altra banda.

Això seria la massa bàsica, però se li poden afegir tot tipus de coses: fruita, cafè, xocolata, fruits secs, formatge,... vindria a ser com una creppe, que li pots posar el que vulguis. Ah, les coses extres s'han d'afegir només uns segons després de que posis la barreja a la paella, quan encara està crua.
Nosaltres ahir vam sopar pancakes salades de pernil i parmesà:

Pancakes de pernil i parmesà: tires la massa, afegeixes el parmesà, afegeixes el pernil a trossos, i quan comença a fer bombolles ho gires.

I avui hem utilitzat el que va sobrar per fer-nos pancakes de xocolata per esmorzar:

Aquestes són inclús més fàcils. Fas la pancake i un cop al plat, quan encara està calenta, li poses nutella (o nocilla) per sobre. mmmm

Ahir va ser el nostre primer cop. Ja us aniré explicant noves combinacions d'ingredients a mida que els anem provant .

1 comentari:

drapdecuina ha dit...

uep! s'ha de provar, prenc nota.