diumenge, 25 de maig del 2008

El projecte colibrí

Un dels animals nous que em va agradar més d'Estats Units són els colibrís. No n'havia vist mai i em va impressionar lo petits que són i la manera en que es queden suspesos en l'aire. Per aquí se'n veuen moltíssims, ara ja no m'emociono tant quan els veig, però encara m'agrada mirar-los.
L'any passat vam comprar un menjador de colibrís, que és una cosa de plàstic que penges del sostre i té uns forats molt petits a la base per on ells posen el bec tan prim que tenen i poden beure. A les botigues d'animals venen uns polvos de nèctar vermells o transparents que els hi barreges amb aigua i són dolços. Va tenir bastant èxit i sobretot a l'estiu venen molts colibrís a beure d'allí. A vegades estem asseguts a la terrassa dinant o fent l'aperitiu i els veiem davant dels nostres nassos.
Un d'ells es va instal·lar a l'arbre de davant del nostre balcó. Ve cap a la primavera i marxa a l'hivern, quan l'arbre es queda sense fulles. Aquest és, diguessim, el propietari del bebedero perquè quan ve un altre colibrí desconegut surt volant i piulant de l'arbre per fer-lo fora protagonitzant una lluita que a casa nostra hem batejat com "fer un matrix" (pel fet de la suspensió en l'aire).
Doncs entre el nostre colibrí i la nova càmera de video que tenim, la flip, mentre ahir veiem eurovisión l'Àlex va anar muntant tota una parafernàlia per poder grabar el colibrí el més aprop possible. En aquest video podeu veure el muntatge i el resultat final.